Rezervaţia Naturală "Codrii"
Excursie tematică în scopul cunoașterii biodiversității și a patrimoniului natural din Rezervația „Codrii”
20.04.2022

În scopul cunoașterii biodiversității și a patrimoniului natural al Rezervației „Codrii” pe data de 19 aprilie s-a desfășurat o excursie tematică, la care au participat elevii satelor Vorniceni, Micleușeni, Lozova, Scoreni, Drăgușenii Noi și Ciuciuleni. Excursia tematică a fost organizată de Mișcarea Ecologistă din Moldova cu suportul Agenției US Forest International în cadrul proiectului „Abilitarea tinerilor de a proteja patrimoniul natural al Moldovei”. Cei 48 de oaspeți au vizitat Muzeul Naturii din incinta sediului administrativ al Rezervației „Codrii” și au văzut îndeaproape diversele specii de floră și faună ce trăiesc în această rezervație. Elevii, alături de profesorii lor, au admirat exponatele de păsări, mamifere, insecte, reptile, amfibii, plante cu flori, arbori și au aflat informații ample legate de modul lor de viață în această rezervație.

În partea a doua a vizitei, participanții au parcurs un traseu turistic cu lungimea de 5 km, pentru a vedea cu ochii proprii habitatele forestiere ale Rezervației „Codrii” și a studia speciile de plante care cresc în această perioadă a anului.
În urma acestei excursii tematice, tinerii au înțeles mai bine specificul ariei protejate „Codrii” și s-au convins de bogăția diversității biologice din această zonă.
Copyright © 2024 Toate Drepturile Rezervate.