Rezervaţia Naturală "Codrii"
Cervus elaphus L. – specie cheie pentru ecosistemele forestiere
19.02.2019


Cervus elaphus L. – specie cheie pentru ecosistemele forestiere, subiect abordat în cadrul Rezervației ”Codrii”, de către colaboratorii științifici ai rezervației și elevii clasei a X-a de la Liceul ”Nestor Vornicescu” din com. Lozova. În cadrul orei ecologice desfășurate s-a pus accent pe răspândirea, descrierea, reproducerea, hrana și biotopul cerbului nobil. La fel s-a vorbit despre conservarea și protecția cerbului nobil, s-au purtat discuții privind dinamica multianuală a efectivului acestei specii în cadrul Rezervației ”Codrii”. Cerbul nobil fiind cel mai reprezentativ mamifer din fauna noastră, bogăția Codrilor Centrali. 

 Cerbul nobil a dispărut din fauna autohtonă a republicii la finele secolului al XIX-lea, a fost reaclimatizat în Codrii Centrali  în perioada anilor 1954 -1965 Actualmente, conform estimărilor efectuate pe urmele de zăpadă s-a inregistrat un efectiv de 51 de exemplare.

Înformația prezentată a fost completată cu o excursie în muzeul naturii din cadrul rezervației. Elevii au rămas impresionați, adresând diverse întrebări privind biologia și ecologia cerbului nobil.

 

Copyright © 2019 Toate Drepturile Rezervate.