vezi mai mult

O PĂDURE CURATĂ
13.04.2024     
 
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A PĂSĂRILOR
01.04.2024     
 
Prima pagină   »  Comunicare   »  Comunicate » Expediție de cercetare a patrimoniului Rezervației „Codrii” și activități de amenajare a traseului turistic
18
07.2022
Expediție de cercetare a patrimoniului Rezervației „Codrii” și activități de amenajare a traseului turistic
   
 

În perioada 11-17 iulie 2022, 14 elevi de la Colegiul de Ecologie din Chișinău și de la Școala profesională Orhei, au participat la “Expediția de cercetare a patrimoniului din arealul Rezervației Naturale „Codrii”, activități de amenajare a unui traseu turistic”. Elevii, viitori specialiști în silvicultură, geodezie și topografie, medicina plantelor și turism au avut parte de un program complex de ateliere și activități precum:

- Colectarea și herbarizarea plantelor;

- Studierea fazelor fenologice ale plantelor;

- Colectarea semințelor, a insectelor și a probelor de sol;

- Marcarea traseului turistic din cadrul Rezervației Codrii;

- Discuții despre importanța habitatelor forestiere pentru păsări, despre turismul etic, despre astronomie;

- Vizite la obiectivele turistice din areal;

- Vizionarea filmelor documentare și a reportajelor dedicate cunoașterii naturii.

Expediția a avut ca scop dezvoltarea competențelor de cercetare și monitorizare a naturii a viitorilor specialiști în domeniu, promovarea parteneriatelor instituționale și a responsabilității colective privind protecția și managementul resurselor naturale. Expediția a fost o modalitate de a motiva tinerii să manifeste inițiativă, să devină lideri și să se implice activ în ocrotirea naturii încă de pe băncile școlii. Nu în ultimul rând, expediția a fost un prilej de a descoperi patrimoniul natural al Molodovei și de a contribui la promovarea acestuia. Activitatea a făcut parte din programul de formare pre-profesională a tinerilor organizată de US Forest Service International Programs în parteneriat cu Rezervația Naturală "Codrii".