vezi mai mult

O PĂDURE CURATĂ
13.04.2024     
 
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A PĂSĂRILOR
01.04.2024     
 
Prima pagină   »  Comunicare   »  Comunicate » Lecție teoretică despre patrimoniul natural și biodiversitatea Rezervației „Codrii”
24
02.2022
Lecție teoretică despre patrimoniul natural și biodiversitatea Rezervației „Codrii”
   
 
Pe data de 23 februarie 2022, Mișcarea Ecologistă din Moldova a organizat, în parteneriat cu administrația Rezervației „Codrii”, o lecție teoretică despre patrimoniul natural și biodiversitatea acestei arii protejate.
La această lecție au participat circa 45 de elevi din câteva localități ce se învecinează cu Rezervația „Codrii”: Ciuciuleni, Drăgușenii Noi, Scoreni, Lozova, Vorniceni și Micleușeni, împreună cu profesorii lor.
Ei au aflat despre activitatea acestei arii protejate, despre cadrul geografic și habitatele care compun rezervația, precum și despre cele mai reprezentative specii de plante și animale ce se întâlnesc aici.
 Natalia Jardan a oferit audienței informații despre speciile de cerbi care locuiesc în rezervație și obiceiurile lor de trai, și a lansat o invitație tuturor participanților de a vizita Rezervația „Codrii” pentru a se convinge de importanța acestei arii protejate.
Lecția teoretică despre biodiversitatea Rezervației „Codri” a fost desfășurată în cadrul proiectului „Abilitarea tinerilor pentru a proteja patrimoniul natural al Moldovei”, implementat de Mișcarea Ecologistă din Moldova cu suportul financiar al US Forest Service.