vezi mai mult

Mesaj de felicitare cu ocazia sărbătorii profesionale "Ziua Lucrătorului din Silvicultură"
17.09.2020     
 
CONEXIUNEA CU MAMA NATURĂ ESTE CEL MAI RAPID ȘI ACCESIBIL MOD DE A NE ÎNCĂRCA BATERIILE DUPĂ O ZI DE MUNCĂ
10.08.2020     
 
Prima pagină   »  Comunicare   »  Comunicate » Biodiversitatea în contextul încălzirii globale – opiniile savanţilor şi implicarea tinerilor cercetători
17
08.2019
Biodiversitatea în contextul încălzirii globale – opiniile savanţilor şi implicarea tinerilor cercetători
   
 

 

Biodiversitatea în contextul încălzirii globale – opiniile savanţilor şi implicarea tinerilor cercetători
În perioada 16–17 august 2019, la Rezervația Naturală „CODRII”, şi-a desfăşurat lucrările workshop-ul „Biodiversitatea în contextul încălzirii globale”. Evenimentul a fost organizat de către Sindicatul „ȘTIINȚA” în parteneriat cu Rezervația Naturală „CODRII” și Academia de Științe a Moldovei, având drept scop motivarea şi implicarea tinerilor cercetători din domeniul biologiei.

Tinerii biologici au fost familiarizaţi cu realizările ştiinţifice privind flora şi fauna rezervaţiei, prezentate de colaboratorii științifici. Discuțiile privind realizările în domeniul biodiversităţii rezervației au generat aprige dezbateri şi polemici ştiinţifice. Având la bază experienţa cercetătorilor versaţi în domeniu cu referire la impactul încălzirii globale asupra florei și faunei din rezervație, tinerii au venit cu soluţii, propuneri şi atenţionări inclusiv pentru societatea civilă şi organele de decizie cu privire la efectele încălzirii globale şi influenţa asupra florei şi faunei nu doar din Rezervaţia „Codri”, dar în ansamblu pe ţară.

Întrucât problema ecologiei a ajuns pe agenda zilei instituţiilor de stat şi organizaţiilor non-guvernamentale, întrunirea desfășurată în inima Codrilor va avea rezultate pozitive pe termen mediu şi lung, fiind un pas important pentru consolidarea tinerilor cercetători în diferite domenii ştiinţifice, educarea spiritului civic și implicarea activă în soluționarea problemelor ce ţin de viitorul ţării.