vezi mai mult

Ordin
19.06.2020     
 
Asigurarea managementului forestier durabil prin implementarea tratamentelor silvice și promovarea regenerărilor naturale, a împăduririlor
08.06.2020     
 
Prima pagină   »  Comunicare   »  Comunicate » Braconaj depistat de paza silvică a Rezervației!
17
11.2018
Braconaj depistat de paza silvică a Rezervației!
   
 

În data de 17 noiembrie 2018, în jurul orei 9.00, în zona de protecție a Rezervației, lângă parcela 54, de către paza silvică a rezervației a fost depistată o contravenție silvică și anume braconaj. Paza silvică a acționat operativ și astfel în urma măsurilor luate au fost depistați în scurt timp braconierii, cetățeni ai satului Horodca, raionul Hîncești. Astfel s-a stabilit că braconierii au  vânat un căprior, animalul fiind  ulterior transportat de ei în satul Horodca, raionul Hîncești pentru al eviscera.

În ograda unde a fost eviscerat animalul, precum și în zona de protecție, după apelarea la 112 și informarea la Inspectoratul pentru Protecția Mediului, s-au deplasat Inspectoratul pentru Protecția Mediului, Poliția de sector a satului Horodca și Grupa operativă a Inspectoratului de Poliție Hîncești pentru examinarea cazului dat.  Probele de carne, piele și copite au fost transportate la ANSA a raionului Hîncești pentru examinare.

Vom reveni cu detalii.

Administrația Rezervației.