vezi mai mult

O PĂDURE CURATĂ
13.04.2024     
 
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A PĂSĂRILOR
01.04.2024     
 
Prima pagină   »  Comunicare   »  Comunicate » Armonizarea activităților științifice discutate in cadrul unui seminar internațional
29
04.2016
Armonizarea activităților științifice discutate in cadrul unui seminar internațional
   
 

În aceste zile în regiunea Yavoriv, Ucraina s-a desfășurat seminarul ştiinţifico-practic „Analele Naturii: crearea unei baze de date unificate, pentru utilizarea în cercetare şi pregătirea publicaţiilor ştiinţifice". La acest atelier de lucru au participat 65 de colaboratori reprezentanți ai 50 de arii protejate din Ucraina, dar și șefii secțiilor știință ai rezervațiilor „Codrii", ,,Plaiul Fagului", ,,Pădurea Domnească",,,Prutul de Jos" și Institutului de Cercetări și Amenajări Silvice. Echipa din Moldova a prezentat modalitatea de elaborare a ,,Analelor naturii" în cadrul celor 4 rezervații, făcînd referință la rezultatele obținute pînă în prezent. Tot în cadrul acestui seminar delegația a vizitat Rezervația Naturală ,,Rastocie" și Parcul Național Natural ,, Yavoriv".

Seminarul a fost organizat de către Ministerul Ecologiei şi Resurselor Naturale din Ucraina în colaborare cu Universitatea din Helsinki, cu suportul WWF International Danube - Carpathian Program.